Nieuws

 • Abstracten

  In 2012 startte Monique Gilbert (België) met haar groep Crossroads een nieuw project. De deelnemers kozen elk een abstract kunstwerk dat Paul Van Hoeydonck (1925) maakte tussen 1951-1961. 
  Het gekozen werk mocht niet gekopieerd worden maar diende als inspiratie voor hun textielwerk. Zij waren vrij om een detail, kleur of vorm uit te werken in hun eigen ontwerp en techniek. 
  Alle Art Quilts zijn 80 cm x 80 cm. Het maken van de quilts werd besproken gedurende de Crossroads workshops. 
  De collectie Art Quilts kreeg de steun van Viking Sewing Machines en was te zien zijn tijdens de 19de Carrefour Européen du Patchwork in Ste Marie aux Mines (Fr) van 12-15.9.2013, in de Salles des Tisserands.

  Patchwork Europe 
  Paul Van Hoeydonck 

 • Text Messages

  “Post-it” werd geselecteerd voor de SAQA tentoonstelling “Text Messages”.

  ---International Quilt Festival – Houston, TX, George R. Brown Center October 31-November 4, 2013. 
  -- International Quilt Festival – Cincinnati, OH, April 4-6, 2014 
  -- International Quilt Festival – Long Beach , Long Beach, CA, July, 2014.

 • Metaphors on Aging

  Curriculum Vitae 1 en Curriculum Vitae 2 werden geselecteerd voor de SAQA tentoonstelling Metaphors on Aging (38 quilts).
    
  --Festival of Quilts, Birmingham, England, August 8-11, 2013 
  --International Quilt Convention, Emperor's Palace, Johannesburg, South Africa, September 6-8, 2013

 • Uitdaging van de quilt-fluisteraars

  Bij het kinderspel “Chinese Whispers” (“Chinees fluisteren”, ook gekend als “tefefoontje”) zit een groep kinderen in een kring en fluisteren een boodschap van het eerste kind door naar het tweede en volgende tot het laatste kind, dat dan de uiteindelijke boodschap bekend maakt. Dit leidt vaak tot interessante, verrassende resultaten. 
  Georgina Chapman (UK) e-mailde dertien quilters om te polsen of ze geïnteresseerd waren om dit spel te spelen met quilts. Het resultaat van 14 deelnemers was te zien tijdens Festival of Quilts 2012 in Birmingham. 
  Wegens succes wordt dit initiatief nu herhaald en uitgebreid. De quiltgroepen « Mozaiek » van Rita Bos en « Crossroads » van Monique Gilbert doen mee met elk 10 quilters. Ze volgen de regels van de initiatiefnemer waarbij vooral het geheimhouden opmerkelijk is. Elke deelnemer heeft zes weken om de klus te klaren. 
  De eerste quilter maakt haar quilt op basis van een foto. Zij stuurt haar afgewerkte quilt naar de volgende quilter (die enkel de quilt te zien kreeg). De tweede quilter maakt een quilt gebaseerd op de eerste quilt en geeft het resultaat, de tweede quilt, door aan de volgende deelnemer. Zo gaat het verder volgens de bepaalde volgorde totdat de laatste quilter klaar is. 
  Er zijn nu 22 groepen bezig met « fluisteren ». Het wordt een spannende reeks quilts die te zien zullen zijn in Loch Lomond Quiltshow mei 2014. De show is de grootste in Schotland met 20 expo’s op 10 locaties in een prachtige streek.

  Deze quilts zijn te bezichtigen in Edingen van 2 t.e.m. 5 oktober 2014.

  Info:  Belgium Quilt Association

  Email: Rita Bos 
  Email: Monique Gilbert